Curiositats, Massana

Digue’m com dorms i et diré qui ets

Sabies que la teva posició a la hora de dormir diu molt de la nostra personalitat, els nostres hàbits i les nostres preocupacions? Et descobrim què significa cada una d’elles en aquest post.

 

 

El llenguatge corporal forma part de la nostra comunicació, ajuda a expressar-nos millor a l’hora de compartir les nostres idees, pensaments i emocions, però també està present mentre dormim. Després de diverses investigacions s’ha pogut saber la relació entre la postura en la que dorms i la teva personalitat, a més de l’impacte que aquesta té sobre la nostre salut.

POSICIÓ FETAL

També coneguda com la posició del nadó: de costat, corbat, amb els genolls cap al pit i el braços en creo o prop les cames. És la posició més freqüent per a la majoria de les persones a l’hora de dormir. Dormir “acurrucat” es relaciona amb la sensibilitat i les emocions, així com la tendència a tenir relacions més intenses. Els que dormen amb aquesta posició poden ser tímids quan coneixen a algú però després es relaxen. Són amables, afectuosos i tenen por a ser ferits sentimentalment.

POSICIÓ “TRONC”

Si dorms de costat amb les dues cames estirades i juntes, i l’esquena ben recte significa que ets una persona desinhibida, relaxada i amb una personalitat sense problemes. Sociable, confiat, innocent i dels que se sent bé quan forma part d’un grup.

POSICIÓ “MELANCÒLIC”

Espatlla recte, cames lleugerament doblegades cap endavant i mans estirades, així és la posició del melancòlic. Els que dormen així tenen una personalitat d’allò més complexa, són amistosos i oberts per naturalesa a la vegada que cínics i desconfiats. Els costa prendre decisions, però un cop ho fan són tossuts i res ni ningú els pot fer canviar d’opinió. Poden ser grans amics i molt afectuosos.

POSICIÓ “SOLDAT”

És una posició poc comú per a dormir: boca per amunt, amb les cames separades entre si a l’amplada dels malucs o l’espatlla i els braços estirats al costat del cos. Si aquesta és la teva posició ets una persona reservada, callada, casi sense emocions fortes, amb metes i objectius molt alts i molt lleials i protectors amb la seva família i amics.

POSICIÓ “CAIGUDA LLIURE”

L’anomenen així perquè sembla que acabis de caure del cel: bocaterrosa amb el cap girat cap a un costat i una o les dues mans a sobre o a sota el coixí. També és una posició poc comú i els que dormen així són intensos, sociables, descarats i en el fons molt sensibles. Amants de la llibertat, independents i no sabes encaixar les critiques massa bé.

POSICIÓ “ESTRELLA”

La posició oposada a l’anterior: boca per amunt, amb els braços rodejant el coixí, les cames semi-flexionades o una estirada. Són aquells que sabes escoltar, molt bon amics, sempre disposats a ajudar tot i que normalment els agrada ser el centre d’atenció.

 

i tu com dorms

Ara que ja saps què significa la posició en la que dorms és hora de saber quina d’elles és la més saludables. Els metges creuen que dormir de costat (fetal, tronc i melancòlic) és més saludable ja que així evites posar pressió sobre el teu cor i la majoria dels tus òrgans vitals. Per el contrari, dormir boca per amunt (soldat i estrella) no és molt recomanable ja que poden provocar falta de descans durant la nit, ajudant també a fomentant la roncadissa i altre problemes respiratoris com la apnea. Per últim, la única posició bocaterrosa diuen que és bona per la digestió, tot i que d’altres indiquen que és la menys recomanada ja que tos els òrgans vitals estan “esclafats” contra el matalàs.

Creus que l’estudi ha acertat?

                                                                                               Font: mejorconsalud.com

Post Anterior Següent Post

També es podria agradar

No hi ha comentaris

Deixa una Resposta