Consells, Massana

La revolució verda

De ben segur que heu sentit a parlar dels sucs verds, heu vist que moltes famoses van tot el dia amb els seus batuts verds i les revisten no els paren de recomanar. Però realment sabem quins beneficis tenen per a la salut? Quin és el seu origen? Es tracta tan sols d’una moda passatgera?

Podríem trobar mil i una històries sobre com va sorgir la idea dels sucs verds ja que no és nou i ja fa anys que molta gent es beneficia de les seves propietats. A nosaltres hi ha una història en especial que ens encanta, i a més a més molts de nosaltres ens hi podem sentir identificats.

Tot va començar a principis dels 90 quan la Victoria Boutenko es va mudar a Nova York amb la seva família per motius de feina. Ells eren una família sana, alegre i vital. Des de que van arribar als Estats Units van començar a tenir problemes de salut: sobrepès, diabetis, menys vitalitat, problemes a la pell, etc. La Victoria estava molt preocupada, però no sabia per què en tant poc temps tenien tants problemes de salut, ni sabia com podia ajudar a la seva família. Un bon dia va veure una dona a la cua del banc plena de vitalitat, amb una pell perfecte i semblava molt feliç. La Victoria va pensar: “Així és com vull que sigui la meva família” i sense dubtar-­‐ho li va preguntar a aquella dona què feia per estar tant bé. La dona li va dir que menjava molta verdura crua i que pràcticament no consumia carn.

La família Boutenko portava una dieta de pizza, hamburgueses, molt de suvcre refinat i masses productes envasats. La Victoria va marxar a casa pensant com podia fer que la seva família consumís verdures. Va comprar llibres sobre el crudiveganisme i va començar a experimentar a la cuina, però a la seva família no li agradava el gust de la verdura. Un dia va pensar que podria camuflar la verdura dins dels sucs, i així ho va fer. Va començar fent sucs amb molta fruita i alguna verdura, i la seva família ho va acceptar molt bé. Poc a poc va anar posant més verdura als sucs i la seva família cada vegada estava més enganxada a aquests meravellosos sucs verds mentre els seus problemes de salut anaven desapareixent.

La Victoria es va quedar tant al·lucinada pels efectes d’aquests miraculosos sucs verds que va decidir compartir-­‐ho amb tots aquells americans que es trobaven a la seva mateixa situació.

Aquesta història podria ser la de qualsevol de nosaltres que portem una vida estressant, amb una dieta poc equilibrada, excés de proteïna animal i poques verdures crues. Anem tot el dia cansats, tenim problemes d’estrenyiment, algun quilo de més i malalties varies.

Animat a provar els sucs verds i sent els seus beneficis! De ben segur que no te’n penediràs.

Aquí et deixem un parell de receptes per a principiants:

BATUT GO GREEN

· Mitja pinya

· Un grapat d’espinacs

· 3 o 4 fulles d’enciam romà

· 1 plàtan · 1 cogombre · gingebre (opcional)

· Aigua al gust

SUC GOODMORNING

· 2 pomes verdes

· 1 cogombre

· 4 trossos d’api

· 1 grapat d’espinacs

· 1 tros de gingebre de la mida d’una ungla

 

 

TRUCS:

-­‐ Pots utilitzar una batedora o liquadora per fer els sucs verds. Si utilitzes la batedora hauràs d’afegir­‐hi una miqueta d’aigua per aconseguir la textura desitjada.

-­‐ Barreja la verdura amb un màxim de dues peces de fruita.

-­‐ Pots prendre’t tants sucs com vulguis, però és recomanable que a partir de les 6 de la tarda no prenguis sucs amb fruita per evitar que el sucre es converteixi en grassa.

-­‐ És molt recomanable prendre’t un suc verd de bon matí per netejar el teu cos.

 

Uneix-te a la revolució verda!

Post Anterior Següent Post

També es podria agradar

No hi ha comentaris

Deixa una Resposta